~ Here be spoilers ~

Monday, March 23, 2009

easy virtue

cel mai charming, funny, sweet si plin de va-va-voum film pe care l-am vazut de [prea] multa vreme-ncoace. dupa o piesa de noel coward, despre care citesc ca e he who virtually invented the concept of englishness for the 20th century.

personajul jessicai biel pica in casa familiei whittaker ca nuca-n perete, cu parul ei blond [o nuanta urata, ce-i drept] si-nfoiat, cu cerceii ei din alta lume, cu pantalonii atat de avant-garde si cu masinile ei de doua locuri care-i aduc bani, apare, cum spuneam, ca un element american disturbant si sarmant in cea mai uptight si british familie posibila, care o respinge instantaneu [cu exceptia componentilor de sex masculin agasati de cleveteala si blazati postbelic - nimic mai evident].

un mare + pentru muzica din film, cu coveruri din anii mult mai apropiati de momentul vorbirii decat cei in care se petrece actiunea.

e ciudata kristin scott thomas in rolul soacrei inacrite si unnaccepting - sunt convinsa ca erau o gramada de alte actrite care puteau fi si mai ale dracului si mai acre in rol. pe de alta parte, jessica biel se achita cel putin onorabil de datorie. desi - la fel, pun pariu ca erau multe altele carora le-ar fi stat mai bine in rolul asta. oricum, nu credeam s-o vad in asa ceva dupa 7th heaven si in ce o mai fi jucat ea, stealth parca, complet pasabil, in orice caz. mai sunt colin firth in rolul singurului om care o place cu adevarat si o apara pe intrusa de scorpii; si ben barnes in rolul sotului - copil [asta-i pustiul ala din narnia].

cum spuneam - lovely little gem!!!





4 comments:

  1. l-am vazut si eu ieri, este intr-adevar absolut charming! coloana sonora este minunata. un film perfect de duminica dupa-amiaza :)

    ReplyDelete
  2. exact, de duminica dupa-amiaza, cu fetele:)

    ReplyDelete
  3. si mie mi-a placut mult...cred ca l-am vazut intr-o miercuri..but it felt like a sunday ;)...it's easy and funny and charming...

    ReplyDelete
  4. hmm, eu am rezistat doar o jumatate de ora: inainte sa imi dau seama daca imi place sau nu filmul, pur si simplu tipa aia e prea frumoasa ca sa apara in filme, locul ei ar fi trebuit sa fie intr-o vitrina ceva.

    Toate cele 20 de minute mi le-am petrecut dorindu-mi sa ii vad o coafura care sa nu ii stea bine, sa vad o asimetrie orice please god, anything.

    Ma rog, il termin maine.

    ReplyDelete