~ Here be spoilers ~

Monday, March 9, 2009

... si un vampir canta la pian in amurg. atunci cand nu juca baseball.

uai ce film prost am vazut. se numeste twilight si e regizat de o femeie [si cu asta am cam spus tot]. ecranizare dupa stephenie meyer. care stephenie si-a zis ca nu-i suficient sa pastiseze un roman cu vampiri mai de doamne-ajuta si s-a apucat sa sparga ea traditia cu saruri si piperuri gen stai sa vezi, ca vampirii nu dorm niciodata [?!], pot citi gandurile sau prevedea viitorul, veninul lor doare, in lumina soarelui pielea lor capata o pulbere glitterata [asta-i beyond any vampirical common sense!!!], vampirii vegetarieni = cei care nu mananca oameni samd.

se pare ca scenarista filmului a scris cateva episoade din dexter. probabil cineva i-a extras emisferele cerebrale si i le-a netezit bine inainte de a se apuca sa scrie twilight [care scenariu, btw, a fost terminat in sase saptamani], altfel nu-mi explic. dialogurile n-ai nici cea mai mica tentativa de umor [si har domnului, era cazul, e un teen movie].

pe scurt: girl moves out of town, girl is wanted by any male counterpart [tipul popular, tipul care scrie la gazeta liceului, tipul indian, vampirul cel bun, vampirul cel rau], girl meets vampire, girl falls in love with vampire, girl is hunted by human flesh eating bad vampire, girl is rescued.

scene-cheie: ei doi pe o pajiste cu iarba proaspata printre care-s presarate niste floricele mov, iar camera face un frumos 360 in jurul lor. o. el prefera debussy, ea da play la un cd cu debussy si el o invita la dans. oo. el canta la pian, ea sta in fotoliu si-l asculta. ooo.

asa, si copiii aia din rolurile principale joaca prost.


nda si-acu ma uit pe imdb si vad ca se face twilight 2. evident, doar tipa cu cartile a scris o serie intreaga, iar in cadrul final era victoria [bad & beautiful female vampire care poftea si ea o bucata de
personaj principal].

singurul lucru care mi-a placut cat de cat in film au fost culorile, griuri, verzituri, cenusiuri, ploi, nori si toata gama, desi chiar si din punctul asta de vedere putea sa arate mult mai bine.



nu inteleg. e primavara lui 2009, bunul simt cinematografic poate stimula potentialul pentru vampiresc in asa fel incat sa iasa ceva mult mai bun de atat. unul dintre ele aceste mult mai bune ceva-uri se numeste true blood si despre el am scris pentru gq aprilie. dar tare-as vrea sa vad si altele.

2 comments:

  1. cre ca toata ideea din spatele filmului, motivul pt care a fost scris, e sa fie clar ca daca asculti debussy esti vampir.

    ReplyDelete
  2. *checks "top artists" overall chart*

    oh, shit.

    ReplyDelete