~ Here be spoilers ~

Saturday, March 28, 2009

"EveryBody Has Different Tastes"

nu mai vazusem de multa vreme un horror satisfacator, asa ca am bifat cate ceva de la after dark horrorfest [multumesc dana].

slaughter - arata cheap - e filmat in romania. altfel, pentru un horror low budget e ok, fiindca plotul are un twist fain spre final cand credeai ca you got it all figured out. o tipa care manca ciorba de dinti de la logodnic isi ia inima-n dinti si-l paraseste, ajungand, inevitabil, sa manance ciorba de dinti in alta parte [pun intended:))].

dying breed. e misto genericul. in rest, m-am speriat grav la unele bucati [again, pun is intended]. se porneste de la legenda lui alexander pearce aka pieman - puscarias din tasmania de pe la una mie opt sute si ceva, acuzat de crime si canibalism si se merge pe incantatoarea :)) idee de keeping traditions alive si enduring species that resist to live in spite of stupid people that chase them [vezi diavolul tasmanian]. deci, bun for a real shit-in-your pants fearsome night.



cand am vazut cashback mi-a parut unul dintre cele mai frumoase, limpezi si dreamy filme ever. prin the broken, sean ellis doesn't live up to cashback standards. avem cadre frumoase cu canary wharf, cu metroul londonez, cu oglinzi care se sparg dupa cum le tuna si o povestea prea saraca pentru a te tine interesat timp de o ora jumate. probabil ca e saraca pentru ca nu asta a fost miza, ci "hai sa fac un film de atmosfera cu cadre lungi, miscari lente de camera si montaje scurtcircuitate". s-ar presupune ca lentoarea asta frustranta pregateste vreo explicatie maiestrita, pentru un aaa-ha! care ilumineaza naibii culorile alea gri. ei bine, nu. tema e simpla, clasica: doppelgangers on the loose - and that's all there is to it, really.

in autopsy, un muribund e tinut in viata cu pretul organelor catorva nefericiti care au ghinionul sa pice in plasa. e, intr-adevar, gory, dar are grave scapari de logica si nu aduce nimic nou pentru un horror.

nici from within nu aduce nimic nou pentru un horror. cel mult, se intreaba ce e mai rau si mai periculos: sa fii un habotnic lobotomizat, sau un practicat al magiei negre care se joaca de-a dumnezeu. raspunsul e ca ambele-s deopotriva de stupide si se lasa cu multe sinucideri. previzibil.

so there. i'll keep walking my road to finding the perfect horror film (care dureaza de cativa ani deja) - astea au fost doar niste statii.

No comments:

Post a Comment