~ Here be spoilers ~

Wednesday, February 3, 2010

daca intr-o noapte de iarna un privitor I

asta ar fi un post in care am inghesuit filme pe care le-am [re]vazut in ultimele doua luni, + ceva vorbe despre nominalizari la oscar, peroratii cu aratatoru-n aer si altele de ast fel.

julie & julia e un film regizat de marea doamna [LOL] a comediilor romantice cu meg ryan, hugh jackman & co - nora ephron. filmul nu-i deosebit si e, cum sa zic, pentru publicul larg feminin; dar dincolo de asta, meryl streep construieste impecabil un personaj pe care e mai bine sa nu-l auzi vorbind, zic eu, dar interesant oricum. pentru personajul asta e foarte probabil sa ia si un oscar, dar eu una as prefera sa-l ia carey mulligan.

am revazut celebrissimele love actually &
the nightmare before christmas care ar trebui sa fie pe lista de must-see in fiecare an de craciun. doar e vorba despre o dulcegareala ireala si idealista + un desen & poveste frumoase, care inca n-au obosit. plus four christmases care e the perfect holiday comedy. nu stiu daca am zis pe undeva cat de tare imi place mie de vince vaughn.

couples retreat a fost fun, dar putea fi inca si mai fun. oricum vince vaugh e tatal lor, rulez, we love, sunt fana. dar jean reno m-a dezamagit due to serious lack of jokes [!].

triangle - serious time twister. la propriu: un soi de ziua cartitei i se intampla unei mame singure si nevrotice pe un un vas creepy in largul oceanului. deci un lejer triunghi al bermudelor, varianta low budget.

paper heart e un soi de documentar pe bune, pe foarte bune, despre o actrita adolescenta care nu crede in dragoste. in timpul filmarilor se cupleaza cu the sweetest and most wonderful michael cera - da, the man himself!!! e un aer diafan si foarte dulce peste toata povestea. se vede cu drag.

an education - excelent. daca paper heart era dulce, asta e amarui. peter sarsgaard, we adore <3. + un scenariu de nick hornby! what else to make it perfect?!



horsemen - meh. clasic, destul de previzibil, mie totusi mi-a placut. cu un dennis quaid foarte ravasit. avand in vedere ca e facut de marele jonas akerlund, ma asteptam la ceva briliant. dar de editat se vede ca-i editat frumos - doar asta-i baza la akerlund.

sherlock holmes e mai degraba herlock sholmes. adica un fel de tradaptare a ceea ce guy ritchie & scenaristii lui cred despre faimosul detectiv, sau a ceea ce crede el ca vrem noi sa mai vedem despre faimosul detectiv. n-am inteles de ce trebuia sa aiba un gust atat de american filmul [vezi dozajul serios de confruntari fizice ce distrug jumatate de port, de pod, de parlament si in general de oras] si nu l-am simtit pe guy ritchie niciunde. iar povestea e ultrasimpluta - sorry, din punctul asta de vedere tradaptarea, ca sa continuu sa-i zic asa, lui jack spintecatorul e perfecta. filmul e totusi bun pentru ca robert downey junior e delicios in caracter.

wedding crashers ooo, vince. oooh, vince. vince...

it's complicated - pai da, este. ca pe facebook. comedioara usoara la care n-am ras cine stie ce. but i rejoiced, as meryl stars in it.

up in the air - imi plac mult lucrurile astea care au ca tema alienarea si singuratatea. how could i not? ;) n-as vrea sa ia george oscar, totusi. he's charming yet too popular and this is not his best performance yet. pe de alta parte, mi-a placut dintotdeauna de vera farmiga - dar nici ei nu i-as da un oscar - nu inca.

in sfarsit, doua comedii excelente. daca are cineva de recomandat ceva similar, please do. step brothers - foarte funny. un film cu will ferrel si john. c. reilly si cu asta a spus tot - deci, din seria talladega nights - the ballad of ricky bobby. si
pineapple express - seth rogen!!! the acting class of joie de vivre!, cum ar zice cineva. am ras mult de tot, chiar daca m-am uitat la filmul asta in conditii fizice complet nefavorabile degustarii.



cold souls e un film inspirat de un vis pe care l-a avut woody allen, cum ca sufletul lui seamana cu un bob de naut
:)
. how cute is that. cu paul giamatti si frumoasa urata emily watson. am o oarece aversiune fata de filmele in care actorii se joaca pe ei insisi, fie chiar si pentru cateva secunde. asta e harder to cope with din acest punct de vedere - but it was well worth it, pentru ca filmul e briliant, in special la nivel de idee & script: sufletele noastre-furtuna si sufletele-lac [mai cu osebire primele] se pot scoate, schimba cu ale altora sau pastra dupa pofta inimii, precum celulele stem.



booon. urmeaza - in viitorul foarte apropiat - un post despre huge no-noes. adica lucruri de nevazut.

2 comments:

  1. Am vazut si eu Julie&Julia si am aceeasi parere. Totusi, mi-a placut ca amandoua avea mare sprijin din partea sotilor. That was nice.

    Couples Retreat - misto peisaje :D

    Abia acum vazut Wedding Crashers? :P Sau REvazut? :)

    Sherlock Holmes - ai uitat sa zici de Jude Law <3

    It's Complicated & Up in the Air - fix aceeasi parere.

    Si gata..am economisit timp pentru atunci cand ne vedem sa vorbim despre..alte filme :))
    Apropo..in caz ca ai vazut/o sa vezi The Lovely Bones, abia astept sa-ti aud parerea.. nu am cu cine sa comentez filmul :))

    ReplyDelete
  2. abia acum am vazut the wedding crashers pentru ca my significant other a insistat. mi-a placut foarte mult. pana acum am ezitat pentru ca mi-e antipatic owen wilson :)).

    am uitat sa zic de jude law intentionat:D - mi-e mai drag robert downey jr.

    n-am vazut the lovely bones si nici nu prea m-as grabi, drept sa zic. pentru ca mi-a placut cartea si mi-e teama ca filmul o sa ma dezamageasca:).

    ReplyDelete