~ Here be spoilers ~

Monday, November 2, 2009

the blair glitch project

paranormal activity era, apparently, "the next blair witch project". nu e. poate daca m-as fi uitat la el singura sau in doi, sau intr-o sala mare si intunecata de cinema, m-as fi speriat mai rau. nu e suficient de horror, si nu ma refer la slash/gore/sange; eu, una, l-as fi facut mult mai violent. tampenia-i ca la un moment dat afli povestea cuiva care patise cam aceleasi lucruri care i se intampla si personajului in chestiune, ceea ce te face sa rezolvi marele mister in proportie de cam 98%. spoiler within the film itself? not good, nu vad de ce era necesar asta. all in all, bwp m-a speriat mult mai rau, incomparabil mai rau. noroc cu trailerele , ca-s bine facute - ele fiind de fapt si motivul pentru care mi-am dorit foarte tare sa vad filmul. ar mai fi pe ici pe colo niste reality checking tips de adaugat si niste probleme de ridicat, dar n-as vrea sa pun spoilere. bottom line is, am fost frustrata ca mi-au fost inselate asteptarile, i wanted so much more from this.

dark country de si cu thomas jane e un film noir wannabe, din seria "cu carioca pe hartie". are un aer foarte mysterious asa, a la lynch, rodriguez & tarantino [sin city], ceva de speriat. analogiile cu sin city se pot face pana si la nivel de dialoguri sau discursuri ale personajelor, ceea ce e destul de jenant. scriind, mi-am amintit de george calinescu, bietul de el, care-l copia pe balzac la virgula, cel putin in "enigma otiliei" pastisele si asemanarile sunt flagrante. revenind la film, nu numai aerul, atmosfera si replicile sunt de banda desenata, ci si elementul imagine. cat despre plot, e prea looped si misterele nu se dezleaga, nu ca ar fi criptat cine stie ce - e doar prost scris.

the answer man e un film destul de simpatic cu jeff bridges si lauren graham. arlen faber a scris o carte la care raspunsul la intrebarile de tip "unde se duc randunelele can' se duc? cine suntem? de unde venim? incotro ne indreptam? de ce permite dumnezeu raului sa existe, cand ar putea face numai bine? samd e ceva mai consistent decat "42". motiv pentru care ajunge un mizantrop, un soi de insufferable know-it-all cu solutii la toate si la nimic, gen jack nicholson in as good as it gets. filmul mi-ar fi placut mai mult daca scenaristul nu i-ar fi scris personajului lui lauren graham prea multe replici tipic feminine, din alea de sa-ti tragi basca.



1 comment:

  1. nici mie nu mi s-a parut spargator paranormal ala, dar a avut cateva faze cool, si avand in vedere ca m-am invatat demult sa nu arunc chestiile misto din cauza ca pe langa mai erau si prostii, le-am retinut. Una peste alta, genul asta "reality show" alikee prinde super bine, facut corect.

    ReplyDelete