~ Here be spoilers ~

Tuesday, April 28, 2009

let the right one in


inteleg de ce oamenilor le plac cu greu sau mai deloc filmele nordice. sunt serioase pana la absurd. sticloase, extrem de curate, aseptice, minimaliste si teribil de reci. camera e lenesa, imobila, perspectivele sunt stramte, inghesuite, apasatoare, cat despre personaje - sunt mai mereu zgribulite si greoaie. par caznite, chinuite si nu-ti permit sa te imaginezi acolo. tin receptorul la distanta. nu-i gratie, nu-i culoare, nu-i viata. dar mie exact de asta imi plac. sunt tare curioasa cum sunt receptate in spania sau in italia:)).

let the right one in / låt den rätte komma in e, dimpreuna cu the bothersome man, nói albínói si fucking åmål, o bijuterie. si ca story, si ca estetica. oskar si eli au 12 ani, cu deosebire ca eli are varsta asta de ceva mai multa vreme decat oskar. ea sufera pentru ca e singura si infometata. e un animal mic. el sufera pentru ca-si bat joc de el colegii si - din fericire - inca n-a aflat ce inseamna sa fii animal.

nu mai pot sa zic decat ca, daca va mai doriti vreodata sa vedeti, horribile dictu, vreun film "cu vampiri", let this one in. si uitati de mizerii strigatoare la cer gen twilight. just trust me on this one.


No comments:

Post a Comment