~ Here be spoilers ~

Tuesday, February 5, 2013

"this is the best bad plan we have, sir"

pe masura ce plotul se builduia orgasmatic si tensionant in argo, mi-am dat seama ca-mi lipseste ceva. aveam nevoie de mai multa informatie despre cei sase ostatici - daca au copii, ce mananca, ce au lasat acasa in sua, dracu stie, ceva extrem de personal care sa ma induioseze, sa ma faca sa relationez, sa empatizez, sa sufar, sa-i vreau in viata samd.

pana la un punct in film cand nevoia mea a devenit complet lipsita de sens si mi-am ras in barba. that was not the fucking poooooint.

adicatelea, cum ar veni, mi-o si imaginez pe mama lui ben affleck: fa-te, mama, si tu om serios, profesor, doctor, avocat, lasa prostiile astea cu actoria, filmele, vrei sa rada lumea de noi? sau whatever crap ne ziceam mama cand eram mici.

sure, we can help people, but we have to look like heroes while doing it. si daca misiunea dadea cu fail,  cine ar fi aratat ca un clovn? pai, intreaga america. entertainment industry, you say? involved in serious national security business? what a slap in the face! that's a no-no.

apoi, mi-a placut mult ca filmu-i sobru si sec (desi mi-ar fi placut si mai mult sa vad mai multe replici by alan arkin & john goodman).   

in rest, sigur, yay the us. oh yeah and fuck canada too! - tocmai ce-am citit ca ben affleck a trebuit sa adauge un blabla de final cum ca multumim canadei fara de care noi n-am fi putut... rofl.

deci, dati-i domne oscaruri cu galeata, ca-i facut dupa reteta - i won't mind. 

da' sincer, mai bun a fost wag the dog :)

2 comments:

  1. pe mine m-au enervat ostaticii aia (dupa cum ti-am mai zis de fapt :P ) - pe ala retardu grupului as fi chiar preferat sa moara la final. si sa scape nevastasa ca sa se recasatoreasca si practic sa il insele dupa ce ar fi fost vaduva.

    altfel, daca citesti nitel pe wiki despre criza vietii, ostaticii au trecut ca prin branza (yey us) de fapt si n-a fost niciun suspans (yey afleck).

    mi s-a parut ca affleck a jucat f tern. Si btw, personajul lui era mexican IRL, si mexican d-ala gras si rosu.

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Carter.gif

    ReplyDelete
  2. pai retardul grupului, daca iti amintesti, era singurul care vorbea farsi si a reusit sa vrajeasca pe soldatii care erau fox la imbarcare cu storyboardul filmului. e nevoie mereu de un element care se pune contra initial, altfel n-are niciun farmec.

    mie mi s-a parut ca s-au dat atat de putine date personale (incluzand si jocul intentionat tern) ca sa aiba aer mai inspre documentar asa. si canada chiar s-a implicat, in special ca i-au gazduit pe aia doua luni. us vs canada e ceva franta vs belgia, daca vrei, iar vizavi de faza asta canadienii le-au batut obrazul de a trebuit sa editeze afleck filmul lol.

    cea mai personala chestie e probabil scena de final cand fosta sotie aproape il primeste inapoi acasa dupa misiune.

    ReplyDelete