~ Here be spoilers ~

Saturday, December 19, 2009

Feliz NA'VIdad

cum e filmul perfect?

e originally brilliant & comfortably familiar, cum scria tom felton pe twitter.

am vazut vineri avatar. it made me happy & emotional, asa cum imi doresc sa ma faca de obicei filmele:).

sigur, ca in orice productie de gen, lucrurile sunt very much in your face: om vs natura, masina vs spirit, tehno vs eco, the potential given to crippled people vs. the mischievousness of normal people [how very american!] etc. dar toate povestile s-au scris. pe toate le stim. toate sunt o eterna variatiune ale unor acelorasi - eterne - teme. de vazut insa, nu le-am vazut pe toate. si filmul o sa placa enorm oricui, basically. daca ai citit si gustat vreodata in viata ta un j. r. r. tolkien, un philip pullman, un terry pratchett, un christopher paolini, o j. k. rowling, daca ai jucat un... sa zicem wow, daca ai citit "povesti nemuritoare" cand erai mic, n-are cum sa nu-ti sune vreun clopotel.

razvan zicea pe fb ca lucas si jackson se masturbeaza: cameron s-a pisat de la 1 km pe tot ce s-a facut vreodata in materie de film. pai, cam asta e. cameron face pishu in jeturi progresive pe peter jackson, bruckheimer, scottzii, emmerich, singer, woo, nolan, gibson, schumacher si pe oricine mai vreti voi. pentru ca detine reteta de productie a unui perfect huge budgeted - overcgized - pffshizzled - hollywoodized film. un film bijutericos, slefuit cu grija. o particica din metoda, via dovlecel, aici.

acuma, problema mea cu dezvirginarea intr-ale 3d-ului e ca n-o sa mai am chef vreodata sa vad filme in 2d. evident, in cazul celui de fata nu se pune problema sa fie vazut in 2d, e pacat de... orice. high waste. avatar 2d e cu carioca pe hartie, un elfutz am desenat. adica nici 2% din intregul concept.

si sa incheiem apoteotic cu cel mai american citat din cameron: if you set your goals ridiculously high and it’s a failure, you will fail above everyone else’s success. ca, la urma urmei, exact asta a facut el cand a vazut cum arata gollum in lotr - ala a fost momentul cand a stiut ca poate sa o puna de un avatar. doar ca la momentul ala proiectul i-a fost bugetat cu 400 mil $ - si era prea devreme pentru asta.

i'm happy. a film made me happy. now, how rare is that, considering i see a film every other day? i'm happy.

merry christmas!

9 comments:

  1. hah!

    actorii sunt mult mai expresivi decat variantele lor 3D :)

    ReplyDelete
  2. Hmm, later edit: mi se pare exagerare mare de tot aia cu pisatul pe tot filmul nustiuce. As zice chiar dimpotriva: Avatar e rezultatul tuturor deceniilor de film american cu care ne-am tot hranit, efectul perfect, produsul.

    ReplyDelete
  3. Pai da, asta zicea si omul, e rezultatul chestiilor cu care ne-am hranit/adapat :D

    ReplyDelete
  4. " lucas si jackson se masturbeaza: cameron s-a pisat de la 1 km pe tot ce s-a facut vreodata in materie de film."

    parca nu :P

    ReplyDelete
  5. el e tributar tuturor alora, dupa cum si respectivii ii sunt tributari lui. de depasit insa, i-a depasit. de departe. eu asa vad. he makes them eat his dust.

    ReplyDelete
  6. pentru mine filmu' asta a fost trenu' din filmul lu fratzii lumina (1896), cand juma de sala s-a ascuns sub scaun iar cealalta a dat fuga sa-si ia bilet :) drept e ca a fost primul 3D. si da, ca imagine, cameron a facut un golden shower pe jakson si lucas. good post :)

    ReplyDelete
  7. thaaanks:)

    and here's an even better one:)

    http://lavcraft.wordpress.com/2010/01/06/i-see-you

    ReplyDelete