~ Here be spoilers ~

Sunday, July 11, 2010

we're number 2! we're number 2!

sorority row - un horror de max. 3/10. to be skipped. 

state of play e un film bun si serios, de vazut probabil in oricare alt anotimp in afara de vara, cu o pletora de staruri si tot ce-i trebuie ca sa-l faca sa fie ireprosabil pentru genul thriller jurnalistic.

fobos e o mizerie ruseasca. l-am vazut [oarecum] pentru ca se pretinde a fi horror, si eu consum si cele mai penale horroruri, but still. 

valentine's day - dupa cum prezis atunci cand dadeam ffwd voiniceste prin el, nu-mi amintesc mare lucru, fiind un film cat se poate de tipic si banal, decat ca ashton kutcher e un bucatzic. ah plus ca are si-o florarie <3.

kick-ass - excelent. violente gratuite si grafice, just the way i like them, dar cu emotiune adanca si priviri de caprioara marca nicolas cage :)). are umor fara sa-si bata joc de nimeni, dar nici nu se ia in serios mai mult decat trebuie. sigur, toate filmele cu supereroi sunt mai ales pentru aceia dintre noi care ne deprimam usor si avem low self esteem, but hey, sometimes miracles do happen and you become the guy that can walk on the ceiling:)))).

everybody's fine - pfuaaa, eram la un pas sa plang si-alta nu. mi se facuse un dor de ai mei ceva asa. uneori mi-e foarte drag de filmele astea la care suspini cu lacrimile-n barba de atata punere de probleme si sensibilitati si fapte de viata si toate alea. 

leap year - o comedie romatica destul de simpatica pentru genul ei; si, dupa cum stim, e foarte, foarte greu sa gasesti ceva digerabil in acest gen :)) - e la fel de greu sa gasesti niste personaje feminine carora sa nu vrei sa le zdrobesti teasta mai devreme sau mai tarziu in timpul desfasurarii actiunii. deci, a mers. 

ils - acum patru ani inca se mai faceau filme cu urmatoarele repere: romania, aurolaci, un cuplu strain chinuit [dar din pacate nu si schingiuit lol], bazat pe fapte reale - premisa e deja idioata, dar daca mai vezi si filmul te simti si mai prostit. sau poate era suficient sa zic romania - si cu asta am spus tot. insa nu pot sa neg ca, intre reprizele de wtf-uri si randomness, e umpic terifiant pe alocuri - nici pe departe pe cat s-ar putea face un film ca asta, totusi. e prost alcatuit, prost conceput si - neintentionat - copilaresc filmat/montat, fara vreo justificare aparenta. deci, retardat. 

all in all, fuck whoever opens his mouth to mindlessly speak vampires, whores, aids, drugs, gypsies and orphanages based in romania. and no, we don't even need documentaries anymore. fuck the fuck off, we've had enough of that shit here and we don't need to put up with it in art and fiction. go find something unique and beautiful in romania and shoot it to make it a film. now, that would  actually be interesting and someone might actually care. but if you plan on taking the same ol' path, you might as well give up before starting - we'll dislike it in advance.

youth in revolt - my beloved michael cera strikes again [with a little help from steve buscemi & ray liotta] !!! un film dulce si dragut, hipsteresc si aerat, in care tema dublului e pariul care asigura un umor foarte proaspat si induiosator.

bend it like beckham - nu c-as auzi in fundal ce se intampla in finala mica, dar asta-i chiar un film excelent: induiosator, cu tema, cu teza, cu concluzie, cu dez-orientare de varsta, rasa si religie, cu fete frumoase, cu sport, cu prietenie and everything else our inner teenager needs :)).

thirst - "I don't feel enjoyment watching films that evoke passivity. If you need that kind of comfort, I don't understand why you wouldn't go to a spa". thirst e un film absurd de superb si de fantastic si de "deasupra a tot ceea ce a fost vreodata real" de celebrissimul [pentru cei care gusta cinematografia asiatica] chan-wook park - razbunatorul visceral si sumbru. probabil ca sunt destui regizori out there care sunt capabili sa te faca sa ranjesti deconcertat in fata situatiilor absurde si sa pendulezi intre durere si teroare, dar chan-wook a fost adus si in cinematografele de la noi, asa ca eu zic sa puneti mana si sa-i vedeti filmografia acum, pana nu iese din trend. iar astora care aveti impresia ca deja e beneath you tocmai din motivul ca n-a ramas undergroundish --> go get a grip. 


the wolfman - praf. sariti. un final imbecil + taieturi proaste care lasa frustrat privitorul dornic de ceva non-cliseu. 

whip it - un film superb, m-a uns pe suflet. e ca un bol cu capsuni proaspete la inceput de vara. o gustosenie si-o bucurie. debutul regizoral al lui drew barrymore. un-american by cherishing mediocrity and mocking self-sufficiency - but it's such a winner! indie si simpatic, e ecranizarea unui roman inspirat din viata shaunei cross, star al sportului numit roller derby. ellen page e de senzatie. la fel si juliette lewis. la fel si marcia gay harden. si o mostra de script:

Smashley SimpsonBloody HollyMalice in WonderlandRosa SparksDinah Might: We're number two! We're number two!
Razor: You guys came in second out of two teams. 
Smashley SimpsonBloody HollyMalice in WonderlandRosa SparksDinah Might: Whoo!
Razor: Yeah, let's celebrate mediocrity! That's fantastic. 


BAAAAAAAAAAAAAAAAAAI AM VAZUT CEL MAI PROST FILM DIN ISTORIE. el se numeste clash of the tits. e ceva de n am cuvinte, i want a refund, este MUCI. bai da stiti ce inseamna muci? este o casapire de film. cum te duci in jungla cu maceta si tai vegetale p-acolo ca sa ti faci loc sa te misti. vegetalele si surcelele alea ramase pe sol sunt casapirea, mucii, varza. asa este acest film. doar doua motive: primul [care din pacate apare doar cateva secunde in doua scene] si al doilea. ok, trei, pentru ca nic hoult e un superb, inca de la skins incoace, dar ce zic, inca de cand era pui mic si juca alaturi de hugh grant. revenind la nauceala asta de film , este prost pana-n stomacul lui louis leterrier care l-a regizat. aveam un apetit de legendele olimpului ceva asa... and all i got was a moronic film in care nici macar perseu nu ramane cu andromeda, deci nicio pretentie de acuratete. totusi, te-ai astepta ca un acelasi personaj sa aiba macar aceeasi culoare de par in doua scene diferite, daca nu-i posibil sa fie jucat de acelasi actor. horror, n-am vazut asa ceva niciodata intr-un film cu buget enorm si cu pretentii.